Rostlina nacházející se v jižních oblastech Afriky. Je užíván oddenek této aromatické zázvorovité byliny.
Jídlo z rolovaného masa, naplněného ingrediencemi, uvařené, stlačené, glazeované a nakonec podávané jako studené.
Jedná se o sladký, žlutě zbarvený italský bylinný likér pocházející z 19. století. Obsahuje bylinky, rozličné květy a koření jako je anýz, lékořice a vanilka, což mu poskytuje jedinečnou chuť.
Čokoládová poleva připravovaná ze středně sladké čokolády a našlehané šlehačky. Šlehačku ohřejeme a smícháme s roztavenou čokoládou. Tuto směs necháme částečně ochladit. Když je ještě poleva dostatečně tekutá, nalijeme ji přes koláče nebo dort jako polevu.
Je velmi vydatná, hustá polévka z masa a zeleniny. Hustotou by mohla být spíše než za polévku považována za dušené maso nebo mísu dušeného masa a zeleniny se šťávou. Obvykle se podává s toasty nebo topinkami. Obecně obsahuje kapustu, bílé fazole, brambory, boby, česnek a kousky vepřového masa, slaniny a zavařené husí stehno. Maso z husího stehna se před podáváním vyjme a pojídá se zvlášť s okurkami.
Zelenina krájená na čtverečky nebo kostičky.
Druh krátkých těstovin ve tvaru rýhovaných trubiček se zkosenými okraji.
Mořští ráčci, kteří mají málo vyvinutá klepeta. Podobají se krevetám, ale jsou větší. Vaří se ve slané vodě asi 15 minut. Do vody se házejí ještě živí. Aby nabyli pěkně červené barvy, ponoří se do vody k nim několikrát žhavé železo. Používají se buď přímo na žemlích s máslem nebo se z nich přípravují polévky, omáčky, saláty nebo paštiky.
Malí mořští ráčci
Je francouzský termín označující zdobení pokrmu např. zeleninou. Například "steak garni" je steak ozdobený zeleninou.
Z francouzského termínu označující zdobení pokrmu např. zeleninou.
Nauka o umění kuchařském a o labužnictví.
Je nevařená zeleninová polévka (gaspačo). Je to studený zeleninový krém, který se připravuje z čerstvých vyzrálých rajčat, paprik, cibule, celeru, okurek a chlebových drobků nebo strouhanky, česneku, olivového oleje, vinného octa.
Dřevěná nádoba používaná na skladování brynzy a jiných výrobků z ovčího mléka.
Genever je silná pálenka. Nejvíce se těší oblibě v Belgii a Holandsku. Genever má silnou příchuť jalovce. Obvykle je bez cukru nebo je jen mírně přislazená. Bývá bezbarvá až mírně nažloutlá.
Je hedvábně hladká čokoláda vyrobená z kakaa a 30% oříškové pasty. Čokoláda pochází z Itálie. V obchodech se objevuje v několika variantách - jednak má chuť mléčné čokolády a nebo hořké světlé čokolády. Je dostupná v lahůdkářských obchodech.
Krátké těstoviny se zvlněnými okraji zatočené do kornoutku.
Gin je anglický čirý destilát. Jeho chuť je velmi podobná holandskému Genevre. Obě lihoviny jsou podobné naší české borovičce. Gin má typickou chuť po jalovci a občas v něm najdeme také chuť pomerančové kůry, mandlí, koriandru nebo jiného koření. Gin bývá buď bez cukru nebo mírně přislazen. Obsah cukru však nesmí být vyšší než 10 %. Před stáčením do láhví Gin zraje nejméně půl roku. Barva Ginu je vždy čirá.
Ginko je jedna z nejstarších rostlin na Zemi. Tento strom se takřka v nezměněné podobě vyskytuje již přibližně 270 milionů let.V čínské medicíně se používají především semena ginka. Avšak listy mají širší využití. Jsou používány k léčbě respiračních problémů, jako například astma, bronchitida, také při ztrátě sluchu, při tuberkulóze, chudokrevnosti, ztrátě paměti, kapavce, bolesti zubů, problémy s kůží, angině pektoris, vysokému krevnímu tlaku a několik dalších.Ginko obsahuje mnoho aktivních ingrediencí, které nalezneme i v některých druzích ovoce a zeleniny a má antioxidační účinky. Síla ginka spočívá v poměru a namíchání velkého počtu substancí.Více o ginku se dozvíte v našem článku Ginko - pravěká medicína.
Skotský likér vyráběný ze skotské whisky, medu a bylin
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena