Vaříme zdravě bez tuku - vaříme na titanu

Vaříme zdravě bez tuku - vaříme na titanu

Ať už chcete být zdravé či krásné nebo nejlépe obojí, máme pro vás dobrou radu - opravdu používejte při vaření a pečení co nejméně tuku. Jak nato? Začněte u nového nádobí!

2184312×

Odborníci na zdravou výživu postavili slovo tuk mezi ta, na které nesmíme málem ani pomyslet. Světem obcházejí strašáci v podobě nadváhy, cukrovky 2. typu a metabolického syndromu, kteří přinášejí nemalé zdravotní komplikace. A ty z nás, které se nemusí bát o své zdraví, se s nadcházejícím létem chvějí obavami o své krásné drahé plavky, jestli se náhodou přes zimu ve skříni záhadně nescvrkly.

Ať už chcete být zdravé či krásné nebo nejlépe obojí, máme pro vás dobrou radu ? opravdu používejte při vaření a pečení co nejméně tuku.

Titanové nádobí vám ulehčí volbu, zda vařit zdravě či chutně. Na titanové pánvi připravíte chutný kuřecí řízek či propečený steak s pouhou kapkou oleje. Je naprosto hladké a nepřilnavé. Další dobrá zpráva je, že nemusíte přemýšlet nad tím, jaké náčiní používat. Klidně můžete použít kovovou obracečku a na vaší krásné titanové pánvi nezůstane ani nejmenší škrábanec, protože titan je maximálně odolný proti mechanickému poškození.

Máte rádi zapečené pokrmy s bohatou vrstvou sýra?

Přesně na takové použití je připraven titanový hrnec. Nemusíte se jej bát používat v troubě, v pořádku vydrží teploty do 250 °C. Na pokrmu se zespodu i svrchu vytvoří překrásná, voňavá zlatavá kůrčička. Po použití stačí hrnec pouze vypláchnout teplou vodu a je znovu okamžitě připraven k novému opékání, zapékání, vaření omáček? A co teprve amolety? Po titanové pánvi kloužou jako po másle, ale bez použití kapky másla nebo oleje, které se vždy, ať se snažíme sebevíc, poněkud přepálí. Amoletám tím uberou na chuti a nám na zdraví.

Pohled ekologa či domácího ekonoma

Jestliže nám není lhostejné šetření energie, titanové nádobí je správná volba, protože zaručuje i velké úspory energie. Slitina hliníku je dokonalý vodič, který rozvádí teplotu i do stěn nádob, čímž zaručuje vaření při nižších teplotách, ale za stejných podmínek vaření, jako na jiném nádobí. Výsledkem jsou nižší náklady.

user-icon

autor Vilienka

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena