Na likér budeme potřebovat 750 ml rostlinného mléka, nejlépe kokosového, 7 lžic třtinového cukru, balíček vanilkového cukru, 1 balení vanilkového prášku na pudink, 300 ml rumu, špetku korkumy pro barvu a malou špetku černé soli pro vajíčkovou chuť.
Kokosové mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr a vaříme, dokud se nerozpustí cukr.
Poté přidáme vanilkový cukr, špetku kurkumy pro barvu a pudinkový prášek. Směs vaříme na mírném plamenu a za stálého míchání do zhoustnutí.
Vmícháme malinkou špetku černé soli, aby likéru dodala vaječnou chuť.
Nakonec metličkou vmícháme rum a už nevaříme.
6. Veganský vanilkový likér necháme vychladnout, poté ještě promícháme a plníme do připravené lahve. Před podáváním nezapomene vždy promíchat.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.