Je stále čas na vánoční pečení nebo je třeba již začít plánovat? Vánoční cukroví se každý rok pro některé hospodyňky stává vrcholnou disciplínou. Jak se ale na toto pečení připravit a nezbláznit se?
Ta správná chvíle na pečení teprve přijde, ale co se na tyto Vánoce připravit? Nakupte si s předstihem vše, co bude potřeba. Máte například silikonový vál, který Vám pomůže při pečení a přitom nezabírá žádné místo? A co taková vykrajovátka?
V každé domácnosti nechybí vůně vanilkových rohlíčků a pracen. Na jejich přípravu můžete použít silikonové formy, které jejich přípravu usnadní. Nezapomeňte však na dostatek plechů! Vánoce jsou období, kdy jich je potřeba nadměrné množství.
Vánoce a originální zdobení
Co zdobit čokoládou? Jednoduché čokoládové kousky lze ozdobit čokotransferem, který vytvoří dokonalý sváteční efekt. Kousky můžete dozdobit některé kousky cukroví anebo také čokoládu přímo podávat na malé kousky.
Chcete zvolit jiné zdobení? Marcipánovou hmotou jednoduše a elegantně ozdobíte spoustu druhů.
Většinu cukroví můžete dozdobit klasickou bílou polevou.
Chcete jinou barvu cukroví? Stačí přidat jedlé barvivo do těsta, máslového krému anebo do glazury na perníčky.
Pro inspiraci přinášíme recept na medové perníčky, které jsou hned měkké.
Ingredience:
250 g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce medu, 50 g másla (margarín), 1 vejce, 1 kávová lžička koření do perníku, 1/2 kávové lžičky jedlé sody, 1/2 kávové lžičky prášku do perníku, 1 celé vejce na potření hotových perníčků a zdobení
Postup:
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme jeden den odležet v chladničce. Poté si vyválíme plát na tloušťku cca 5 mm a vykrajujeme požadované tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme při 170°C cca 10 minut (poznáte dle barvy perníčků). Ihned po vyjmutí z trouby perníčky potřeme rozšlehaným celým vajíčkem, aby se krásně leskly. Necháme vychladnout mimo pečící plech.
Po zchladnutí perníčky zdobíme dle vlastní fantazie.
Text obsahuje komerční sdělení a odkazy.
Autor:admin_vareni