Recept na dýňové pyré krok za krokem

Recept na dýňové pyré krok za krokem

Dýně jsou v marketech a na trzích stále k dispozici, tak proč je nezařadit pravidelně do svého jídelníčku. Tentokrát si z hokaidó připravíme dýňovo-bramborovou kaši, na kterou potřebujeme jen málo surovin. Podrobný FOTORECEPT.

30083×

Recept na dýňové pyré krok za krokem

1) Na recept si připravíme 1/2 kg brambor, 1/2 kg očištěné dýně hokaidó, 50 - 80 g másla, sůl a vývar.

Pokud bychom chtěli pyré co nejjemnější a nevadí nám přidat mléčný produkt, nahradíme vývar mlékem nebo 12 % smetanou. Dále budeme potřebovat svazek jarní cibulky a 1 lžíci oleje, podle chuti také bylinky, já použila libeček.

2) Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.

3) Cibulku očistíme a bílou část nakrájíme na jemná kolečka. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, dokud nám nezačne zlatavět.

4) Brambory dáme vařit do osolené vody. Po 10 minutách přidáme nakrájenou dýni a vaříme dalších zhruba  10 minut, dokud není vše měkké.

Uvařené brambory s dýní scedíme, vývar si ponecháme.

5) K bramborám s dýní přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Zředíme menší naběračkou vývaru (mlékem, smetanou).

Dýňové pyré v závěru dochutíme solí, libečkem apod. Nakonec vmícháme osmaženou cibulku.

6) Dýňové pyré podáváme jako přílohu k jakémukoliv pečenému masu, rybě, pečené či smažené zelenině apod.

user-icon

autor Michy