Recept na luštěninové těstoviny se špenátem
1) Příprava surovin.
Na 2 porce budeme potřebovat 250 g těstovin
Légumio Fusilli z cizrny a kukuřice, 100 g čerstvého špenátu, 1 kelímek smetany na vaření, 2 - 3 velké stroužky česneku, kousek pórku, kousek másla, 100 g jemně mletého parmazánu, sůl a pepř.
2) Máslo na pánvi rozpustíme, přidáme na nudličky nakrájený pórek a orestujeme. Maličko osolíme, vsypeme nadrobno nakrájený česnek a necháme jen krátce rozvonět.
3) Do pánve přisypeme nahrubo nasekaný špenát.
4) Špenát necháme za stálého míchání povolit a zavadnout.
5) Přilijeme smetanu a necháme pár minut probublávat, omáčku zahustíme najemno nastrouhaným parmazánem, který do omáčky jen jednoduše vmícháme a už jen krátce prohřejeme. Podle chuti opepříme.
7) Do špenátové omáčky vmícháme luštěninové těstoviny, které jsme si uvařili v dostatečně velkém množství osolené vody. Těstoviny Légumio vaříme 7 minut, až jsou al dente, poté je proplachujeme studenou vodou.
8) Za pouhých 20 minut máme hotovo. Luštěninové těstoviny se špenátem posypeme při podávání kousky parmazánu.

Recept vznikl ve spolupráci s
