Je libo biftek?
Dobrým tipem pro rybí restaurace a nejrůznější steak housy by mohl být netradiční biftek z kapra. Pěkně propečený biftek připravený z filetů s prořezanými mezisvalovými kůstkami ovoněný plátkem slaniny, by se mohl stát lákadlem i pro sváteční příznivce rybích pokrmů. Návod na přípravu receptu je k dispozici na videu v provedení specialisty na přípravu sladkovodních ryb Petra Stupky.
Bramborák
Dalším zajímavým tipem je recept na přípravu kapřího bramboráku. Recept je založen na polotovaru z masa třeboňských kaprů - Kapří. S použitím polotovaru je příprava bramboráku z masa jihočeských kaprů velmi jednoduchá a není problém ji zvládnout jak v prostředí domácí kuchyně, tak v restauraci či provozech hromadného stravování.
Video s návodem na přípravu pokrmů a podrobnější informace o polotovaru Kapří najdete na www.kapri-maso.cz
Hranolky
Třetí tip bude nový asi jen pro ty, kdo dosud nenavštívili českého rybářství Třeboň. Protože právě kapří hranolky, jsou vyhlášenou specialitou Třeboňských restaurací. Opět se jedná o kostí zbavené rybí maso. Po zhlédnutí instruktážního
videa zjistíte, že recept je velmi jednoduchou záležitostí a neměl by být problém si tuto jihočeskou pochoutku dopřát i v domácím prostředí.
Další recepty na přípravu tradičních i netradičních pokrmů z masa Třeboňského kapra můžete vidět na www.trebonskykapr.cz.