Objevte nové snadné vaření pro vaše nejbližší s Maggi Gurmánskými bujóny.
V poslední době se v obchodech vedle klasických bujonů v kostkách objevil pro české spotřebitele zcela nový produkt. Maggi totiž přichází s revolučním konceptem Gurmánských bujonů s tekutou konzistencí. Tyto bujony nabízejí nejen praktické použití při vaření, ale díky absenci konzervačníchlátek, glutamátu a sníženému množství soli i příznivou výživovou hodnotu.
Díky tekuté konzistenci si nové bujony zachovávají přirozenou chuť a vůni, která ještě více podtrhne senzorickou hodnotu připravovaného jídla. Vhodné jsou nejen pro použití do polévek a omáček, ale díky dobré rozpustnosti jsou ideální i pro přípravu pokrmů na pánvi a dochucování již hotového pokrmu.
Do Maggi Gurmánských bujónů nejsou přidávány konzervační látky, umělá barviva a díky použití kvalitních surovin ani glutamát sodný, který v potravinách působí jako posilovač chuti. Od klasických bujonů v kostce ho navíc odlišuje jedno velké nutriční plus, a to rozdílný obsah soli. Obsahují totiž o 25 % méně soli než běžné bujony.
Kuchyňská sůl je pro člověka největším zdrojem sodíku, jehož množství v jídelníčku bychom měli kontrolovat. Sodík naše tělo potřebuje, protože hraje v lidském těle řadu důležitých funkcí, mimo jiné je nezbytný pro regulaci osmotické hladiny tekutin a pro správnou funkci nervové a svalové soustavy, ale jeho doporučené denní množství je v každodenním jídelníčku často překračováno. Například v České republice je příjem sodíku proti doporučenému dennímu množství téměř dvojnásobný. Doporučené denní množství (GDA) sodíku pro dospělého je 2,4 g, což představuje 6 g soli ze všech přijímaných potravin.
Množství soli bychom měli kontrolovat nejen ve svém jídelníčku, ale i v pokrmech určených dětem. Doporučené množství sodíku pro děti je totiž téměř poloviční než GDA sodíku pro dospělého. Maggi Gurmánské bujóny jsou tak svým složením se sníženým množstvím soli vhodné pro přípravu jídel pro celou rodinu.
Nyní bez přidaného glutamátu, konzervantů a umělých barviv. Navíc se sníženým obsahem soli o 25 % oproti běžným bujónům.
Nový dobře rozpustný bujón, který přináší nové možnosti vaření: Recept na zapečené brambory se zeleninovým bujónem, Recept na křupavé kuře potřené medem, plněné rychlou nádivkou
Přirozená chuť jako v domácím, dlouze vařeném vývaru, uchovaná v tekuté konzistenci.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena