Sufflé jsem si vždy dávala v restauraci a moc mi chutnalo, tak jsem si řekla, co takhle si ho vyzkoušet i doma. Musím říct, že se opravdu napoprvé povedl. Recept je opravdu jednoduchý, takže pokud nevíte, jak na rychlý dezert, tak tady je jeden tip.
Připravíme si 100 g vysokoprocentní čokolády (já dala 85% ), 50 g medu, 40 g rýžové mouky, 3 vejce a máslo na vymazání formy.
Na vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Žloutky si oddělíme od bílků. Ke žloutkům dáme med a zamícháme, z bílku vyšleháme sníh. Ke žloutkům dáme rozpustěnou čokoládu, mouku a opět smícháme. Nakonec vmícháme bílky.
Formy na sufflé si vymažeme rozpuštěným máslem, vysypeme moukou nebo kakaem. Těsto dáme do formiček, formičky dáme na plech a pečeme na 180 °C 10 minut. Čokoládové sufflé vytahneme a ihned podávame. Dobrou chuť.
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena