Dnešní článek věnujeme příčinám vzniku autotoxikace a jejím následkům pro náš organismus.
Autotoxikace je v podstatě postupné zanášení organismu toxiny z vnějšího okolí. Každodenní vystavování organismu negativnímu působení jedů z okolí, stresu, nedostatku pohybu a hlavně nevhodná a nevyvážená strava, přejídání a nedostatečný pitný režim jsou hlavními příčinami vzniku autotoxikace a také celé řady onemocnění, jako jsou poruchy vyprazdňování, nespavost, vyčerpanost, deprese i rakovina.
Na vzniku autotoxikace se podílí velkou měrou naše strava, hlavně kdy a kolik toho sníme. Dále stres a nedostatek pohybu. Tyto špatné podněty působí na náš organismus, na jeho trávicí trakt, který po určitém čase přestane špatnému zacházení odolávat a jeho práce se zpomalí. Trpíme proto častěji nevolností, zácpou či nafouklým břichem. Pokud nám v důsledku autotoxikace onemocní střeva je oslaben i celý organismus.
Jedy, které naším tělem putují především v krvi způsobují řadu poškození. Nejhůře bývají zasaženy plíce, ledviny a játra. Postižení plic se projevuje zápachem z úst a unfekcí horních i dolních cest dýchacích. Oslabené ledviny zapříčiňují poruchy vylučovacího ústrojí, ale také bolesti hlavy či kožní vyrážku. Při poruše tlustého střeva vlivem autotoxikace přestane vstřebávat vodu z nestrávené potravy.
Projevy toxiny infikovaného těla velmi znepříjemňují každodenní život. Patří mezi ně špatné vylučování, nafouklý žaludek, přibírání na váze, neukojitelný pocit hladu, chuť na sladké, deprese, holesti hlavy a migréna, celulitida, nadýmání, špatné trávení, nepříjemný tělesný zápach i zápach z úst, akné a jiné.
Odborníci doporučují při prvních projevech intoxikace začít s pojídáním zeleniny a zeleninových koktejlů, a to hlavně pravidelně tzv. očistnou zeleninovou kůru. Dále pak vyvarování se stresu a pravidelný pohyb.
Foto: Pixmac.czAutor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena