Kuře získá opravdu křupavou kůrčičku, když povrch kuřete potřeme máslem či mašlovačkou namočenou v mléce.
Číst vícePárky nepopraskají, když je před samotným vařením polijeme horkou vodou či mlékem.
Číst víceMezi nejčastější chyby při přípravě marmelád patří ochutnávání. Při zkoušení je potřeba vždy použít opravdu čistou a suchou lžičku, jinak bychom mohli snadno způsobit kvašení a tvorbu plísně.
Číst vícePřipravujeme-li křehké těsto, je velmi důležité jej rychle zpracovat. Při zdlouhavém hnětení nám totiž těsto řídne a následně se s ním špatně pracuje, a to díky vysokému obsahu tuku.
Číst víceSprávnou a dokonale krémovitou konzistenci získá jíška po dobrém provaření, což je minimálně 20 minut.
Číst víceAby mouka při přípravě jíšky netvořila hrudky, přidáme k ní před přiléváním vody trochu soli.
Číst víceJaké pivo zvolit k přípravě pokrmů? Vždy je lepší sáhnout po pivu silnějším a plnějším, aby výsledné jídlo bylo chuťově výrazné a hutné.
Číst vícePřírodní pěna, která může vznikat při vaření džemu, není žádoucí, je vždy lepší ji sesbírat. Pěna může díky bublinkám vzduchu poškodit vzhled a trvanlivost ovocné zavařeniny.
Číst víceMaso, které se chystáme grilovat, raději nenaklepáváme. Narušili bychom tím svalová vlákna, šťáva by tak z masa rychle vytekla a maso by bylo příliš tuhé.
Číst víceLahvové pivo, se kterým vaříme, by nemělo být otevřeno déle jak 5 hodin. Také dodržujeme, aby při přilévání do pokrmu mělo pokojovou teplotu.
Číst vícePokud odpalované těsto při pečení málo vyběhne, většinou je to známka toho, že je v těstě mnoho vajec.
Číst víceZákladem úspěchu je použít opravdu dobrý a kvalitní sýr, jinak se fondue nespojí a zhrudkovatí. K tomu, aby fondue drželo dobře pohromadě, pomáhá kromě škrobu také kyselina vinná a citronová, proto víno volíme sušší a s vyšším množstvím kyselin.
Číst víceNa palačinky je ideální pořídit si lehkou a nízkou pánev s rovným dnem a nepřilnavým povrchem. Na takové pánvi se budou palačinky smažit jedna báseň! A bez tuku!
Číst víceV jídle výrazně ušetříme, budeme-li častěji vařit z luštěnin. Taková fazolová polévka, čočkový hrnec či hrachová kaše dobře nasytí celou rodinu a celý pokrm nás většinou vyjde do 50 Kč i na 5 porcí.
Číst víceAby luštěniny nenadýmaly, můžeme k nim při vaření přidat vhodné bylinky, které zaručí lepší stravitelnost. Hodí se saturejka, majoránka, tymián a bobkový list.
Číst víceŽampiony grilujeme vždy z obou stran a na roštu je umístíme na opravdu žhavé místo. K tepelné úpravě potřebují delší dobu - 5 až 8 minut z každé strany. Samozřejmě záleží na velikosti žampionů.
Číst víceČervená cibule patří mezi nejjemnější. Hodí se do studené kuchyně - do salátů, sendvičů, burgerů apod. Teplá kuchyně jí spíše neprospívá, ztrácí totiž na chuti.
Číst víceTěstoviny vaříme nejlépe "al dente" - na skus, jsou tak kupodivu mnohem lépe stravitelné a déle zasytí než těstoviny rozvařené.
Číst vícePo domácku připravená zmrzlina je určena k okamžité spotřebě, proto ji zbytečně neuchováváme a spíše do 24 hodin po zamrznutí zkonzumujeme.
Číst víceZ kotlet před tepelnou úpravou odstraníme přebytečný tuk. Můžeme je také částečně zbavit kostí, popř. maso u kosti trochu nařízneme, kotlety se pak rovnoměrněji propečou.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena