Bambusové výhonky skladujeme v přiklopené misce s vodou (tak 10 dní), přičemž bychom vodu měli pravidelně měnit.
Číst víceTaké dáváte do lednice rajčata, okurky nebo exotické ovoce? Pro příště se tomu vyhněte, těmto druhům je lépe venku, kde tak akorát dojdou do zralosti.
Číst víceUkládáte-li hotová jídla do lednice, umístěte je vždy do středních pater lednice.
Číst víceVejce nikdy neskladujeme spolu se silně aromatickými potravinami. Jejich vůně totiž snadno pronikne skořápkou a na vejcích je to chuťově znát.
Číst víceČerstvou drůbež vždy musíme uchovávat v chladu. V lednici vydrží maximálně 5 - 6 dní, v mrazáku (podle čerstvosti a druhu masa) až 8 měsíců.
Číst víceMisky ze skla, plastu a nerezu jsou vhodné na přípravu pomazánek, krémů, ale také k uchovávání potravin. Pokud miska nemá víko, překryjeme ji potravinovou folií nebo alobalem.
Číst vícePažitka po utrhnutí vydrží déle, pokud ji propláchneme studenou vodou, osušíme a zabalíme do alobalu. Uchováváme v lednici a kdykoliv používáme.
Číst víceOlej nikdy neuchováváme přímo v lednici, ale na tmavém místě, třeba v chladnější spíži.
Číst víceMouku a celou spíž zbavíme molů, když do zásobníků dáme po pár lístcích bobkového listu.
Číst víceKaždý druh cukroví by se měl skladovat odděleně, jen tak si zachová své aroma. Cukroví, které by nemělo zvlhnout, uchováváme ve vzduchotěsně uzavíratelné nádobě.
Číst víceKvěták a okurky nikdy neskladujeme společně s rajčaty. Rajčata vylučují plyn, kvůli kterému se pak ostatní druhy zeleniny rychleji kazí.
Číst víceMoli v mouce, rýži, ovesných vločkách, ale i ve strouhance či sušených houbách a ovoci. Poznáte je podle tmavých skvrn na křídlech. Všechny napadené potraviny okamžitě vyhodíme! Nejlepší prevencí je uchovávat suché potraviny v pečlivě uzavřených nádobách.
Číst víceChceme-li mít čerstvý a tvrdý křen stále po ruce, zabalíme jej do vlhkého hadru, vložíme do igelitového sáčku a uložíme do spodní části chladničky. Po určité době oschlý hadr opět namočíme.
Číst víceČekanku při skladování zabalíme do tmavé fólie, jen tak si uchová původní barvu a nezhořkne.
Číst víceKdoule bychom neměli skladovat s ostatními druhy ovoce, protože ovlivňují jejich chuť.
Číst víceKdyž máme uvařenou marmeládu příliš tuhou, naplníme ji do sklenic se šroubovacím víčkem a uchováváme v teplé spíži.
Číst víceKaštany se dají skvěle zakonzervovat. Stačí je uvařit nebo upéct, popřípadě naložit společně s mandlemi v medu. Takto vydrží až 3 měsíce.
Číst víceZamrazit můžeme celou šišku knedlíku, a to zabalením do mikrotenové fólie. Nezamrazujeme nakrájené plátky, protože by se po rozmrazení drolily.
Číst víceLetní pórek můžeme uchovat až do jara při 0 °C. Zimní pórek můžeme nechat na stanovišti celou zimu.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena