V horkých dnech potěší cokoli studeného. Při hlídání váhy také potěší dietní zmrzlinové jednohubky. Stačí mít prázdný obal od bonboniéry, do nich dát po lžičce oblíbeného ovocného jogurtu a nechat zamrazit.
Číst víceOloupanou, nakrájenou a povařenou cibuli lze použít jako obklad při kašli. Cibuli stačí po uvaření scedit, zabalit do utěrky a přikládat na hrudník a krk při obtížích.
Číst víceJahody jsou díky vysokému obsahu vitamínu A a kyseliny salicylové skvělou pomocí v péči o nečistou a problematickou pleť. Z jahod si rozmačkáním připravíme skvělou masku či peeling - ztlumí záněty a pokožka se krásně projasní.
Číst víceSkvělou bylinkou, která pomáhá při depresích, je třezalka tečkovaná. U mírných forem dokáže čaj z třezalky nahradit i léky. Velkou výhodou je, že nevolává ospalost, proto ji lze užívat i během dne.
Číst víceTrpíme-li často zácpou, měli bychom ze svého jídelníčku vynechat především bílou loupanou rýži, brambory, banány, maso, vejce natvrdo, kakao, čokoládu a černý čaj.
Číst víceHrst mandlí denně nám dodá potřebné živiny a napomůže trvalému snížení cholesterolu. Mandle je třeba pořádně rozžvýkat, abych se z nich uvolnily potřebné látky a my neměli pocit těžkého žaludku.
Číst víceTekuté látky ve smoothie vstřebává tělo až 4x rychleji než pevnou stravu. Energii tak po vypití smoothie čerpáme během pár minut. Je tedy skvělou snídaní, svačinou i lehkým hlavním chodem.
Číst víceRajčata jsou známá jako silný antioxidant, který zpomaluje stárnutí a podporuje mladistvý vzhled pleti. Za vyzkoušení stojí třeba domácí maska z rajčat. V misce jednoduše rozmačkáme vnitřek rajčat i se šťávou, naneseme na pleť a necháme 15 minut působit. Poté opláchneme.
Číst vícePokud vám lepek nedělá dobře, volte obilniny, které jej neobsahují. Sáhněte třeba po pohance, divoké rýži, vhodná je i quinoa, oves a len.
Číst víceMed obsahuje antibakteriální látky, které znemožňují bakteriím a mikrobům se dále množit. Med lze použít na drobné popáleniny a oděrky. Poté místo obvážeme obvazem nebo přelepíme náplastí.
Číst víceKřehké listy mladé kedlubny můžeme použít do salátů, na ozdobu polévek i omáček. Kedlubnové listy mají totiž více minerálů a vitamínu C než samotná kedlubna.
Číst víceČerný bez skvěle zklidňuje. Jeden bezový květ svaříme s šálkem mléka, hotový nápoj scedíme a vypijeme těsně před odchodem ke spánku.
Číst víceTaké krájíte všechno na jednom prkénku? Zkuste se podobným postupům vyhnout a alespoň maso krájet na jiném než ostatní suroviny (zelenina, ovoce). V syrovém masu je totiž spousta bakterií a při pokojové teplotě se začnou rychle množit.
Číst víceKokosový olej je skvělou alternativou mléka po opalování - navíc bez chemie.
Číst víceZkuste nahradit běžnou sůl tou himalájskou - obsahuje více než 80 minerálů a prvků. Je nejčistší formou mořské soli.
Číst vícePotírání zubů přímo jablečným octem zbavuje zuby zabarvení. Poté si nezapomeneme vypláchnout ústa čistou vodou.
Číst víceHlívá ústřičná (čerstvá) by se měla vždy konzumovat celá, to znamená i s tření. Má jemnou chuť a příjemné houbové aroma. Její použití v kuchyni je široké - do omáček, polévek, k zapékání i na smažení.
Číst vícePo konzumaci silně aromatických potravin se bude hodit tento trik. Nasypte lžičku jedlé sody do 2 dl vody a směs vykloktejte. Všechny pachy zneutralizuje.
Číst víceČočka patří mezi hodnotné potraviny, obsahuje řadu vitamínů i bílkovin. Abychom ještě podpořili vstřebávání železa, přidáme ke konci vaření pár kapek citronové šťávy.
Číst víceŠtiplavost kopřiv zlikvidujeme jednoduchým trikem - krátkým spařením vroucí vodou.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena