Jíšku připravíme s menším množstvím tuku, pokud mouku opražíme dožluta a zalijeme ji trochou vody nebo mléka. Mouka také nebude samá hrudka, když do ní přidáme sůl.
Číst víceSraženou majonézu můžeme ještě lehce zachránit, uděláme majonézu novou a sraženou do ní lehce po lžičkách zamícháme.
Číst vícePokud jsme marmeládu nebo džem zavařili s malým množstvím cukru, může se stát, že začne rychle plesnivět. Sklenici vyhazujeme.
Číst víceZ veky odkrojíme konce, podélně ji nařízneme, vybereme střídku a kůrku rozprostřeme. Položíme ji na vlhkou utěrku, natřeme máslem a libovolnou náplní a v utěrce ji svineme do rolády. Nakonec ji příčně krájejte na plátky.
Číst vícePapírovým ubrouskem opatrně přejíždíme po povrchu vypečené šťávy, aby do sebe nasál mastnotu. Je-li to nutné, postup před podáváním opakujeme, dokud neodstraníme všechnu mastnotu.
Číst víceNa hrnec s vařící vodou položíme ohnivzdorný talíř. Až se rozpálí, rozklepněte na něj vejce. Po 8 minutách by mělo být hotové.
Číst víceČerstvá šťáva z citrónu dodá říz většině druhů zeleniny. Pro ty, kteří nemohou solit, je to ideální náhražka soli. Pomerančovou šťávu například využijeme při vaření mrkve, bude mít výraznou chuť.
Číst víceNesmíte pít příliš silnou kávu? V tom případě si ji zřeďte vařenou čokoládou. Je opravdu báječná a nebude po ní tolik bušit srdíčko.
Číst víceBy se měly jíst nejčastěji ráno a večer. Mají mnoho železa a vitamínů a večer se po nich bude dobře spát, protože obsahují totiž brom.
Číst víceZ oloupaných jablek nemusíme vyhazovat kůru. Dá se totiž zužitkovat na čaj, který uklidňuje nervy. Takže pokud se chystáte dělat jablkový závin, nezapomeňte na to.
Číst víceSalát bude stravitelnější, když oloupanou okurku spaříme horkou vodou, ihned přelijeme studenou, a pak ji teprve krájíme. Stravitelnější bude také, když do zálivky přidáme trochu hořčice. Zabráníme tak nadýmání a říhání.
Číst vícePokud máte choulostivý nebo slabý žaludek, dávejte si pozor na kombinaci hub s alkoholem, není nejlepší. Sušené houby rozemleté v mlýnku jsou výborné koření.
Číst víceHranolky ani krokety nikdy znovu neohříváme v tuku. Dáme je do síta nad páru z hrnce a tak je ohřejeme.
Číst víceMáte rádi čerstvé ryby? Když půjdeme kupovat čerstvou rybu pozor na pár maličkostí. Čerstvé ryby mají lesklou kůži, oči jsou jasné a vystouplé a žábry musí být světle červené. Když jsou zašedlé, ryba je zkažená.
Číst víceMáte-li chuť na těstoviny a nemáte moc času, zkuste tento trik. Pokud máme doma čínské polévky, zalijeme nudle na pár minut horkou vodou a scedíme je. Nudle smícháme s kečupem a sýrem nebo připravenou omáčkou. Tyto nudle můžeme osmahnout s omáčkou na pánvi, budou křupavější a prohřáté.
Číst víceJe veliké umění používat bylinky a koření, proto je tady pár malých rad. Pokud používáme do jídel rozmarýn, tymián a oregano, tak velice opatrně, aby nám neujela ruka. Toto koření je velice aromatické a snadno překryje chuť jídla. Hodí se do všech italských pokrmů. Oregano nepoužíváme společně s majoránkou! Chuťově spolu neladí.
Číst víceTvaroh do buchet můžeme nastavit malým množstvím uvařených a prolisovaných brambor. Náplň se lépe spojí, bude chutnější a hlavně jemnější.
Číst víceZkuste na Vánoce "bramborový salát" z těstovin. Všechny přísady a postup je stejný, jen zaměníte brambory. Že je to pochoutka, je vyzkoušené.
Číst víceZahušťujete špenát jako většina hospodyněk moukou? Zkuste místo klasické jíšky použít trošku jemné strouhanky rozmíchané ve smetaně. Takový špenát je mnohem zdravější a méně kalorický, ale stejně dobrý.
Číst víceZtvrdlou hořčici nevyhazujeme. Stačí ji promíchat se šťávou z citronu nebo pomeranče a páru kapek oleje.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena