Troubu před každým pečením necháme asi 10 minut odvětrat, aby se zbavila posledních zbytků pachů, které zůstaly po předchozím pečení. I po pečení necháváme troubu vystydnout s otevřenými dvířky.
Číst vícePěstování bylinek v truhlíku nebo na vlastní zahrádce si žádá trochu umění. Například listový koriandr by před sklizní neměl vykvést. Sbíráme jej dříve, než se vytvoří květnatá růžice. Dostatek zelených lístků si zajistíme tak, že koriandr vysadíme opakovaně každé 3 - 4 týdny, ale vždy na jiném místě.
Číst víceJaké zvolit víno k rybám a plodům moře? Volíme víno bílé a podle úpravy pokrmů vybíráme vína lehčí, jemnější nebo silnější.
Číst víceLáhev nakloníme pod úhlem 45°. Odstraníme zátku, uvolníme drátěný košíček směrem proti hodinovým ručičkám. Palcem přitom přidržíme zátku, aby nevyskočila. Mírně pootočíme s láhví a zátku uvolníme. Při vytažení ucítíme přetlak a mírné zasyčení. Hrdlo sektové láhve před rozléváním otřeme ubrouskem.
Číst víceUpečené pečivo z listového těsta je lepší sníst co nejdříve, rychle totiž ztrácí na křehkosti a pohlcuje okolní pachy.
Číst víceKe stolu si oblečte přiléhavé oblečení. Jakmile se vám bříško začne nevzhledně plnit a cítíte se sytá, přestaňte jíst.
Číst víceAby majonéza nebo tatarka vydržela i po otevření co nejdéle a nezačala se kazit, nabíráme ji ze sklenice vždy čistou lžící.
Číst víceJak poznat krůtí vejce? Jsou krémově zbarvená, hnědě kropenatá a někdy až dvakrát tak větší než slepičí. Chuťově jsou jim podobná a mají totožné použití.
Číst vícePro řadu digestořů je základem funkce odvádění odsátých par ven, pokud nemáme tuto možnost, zvolíme digestoř s funkcí recirkulace vzduchu.
Číst vícePři vaření na sklokeramice dbejte na to, aby hrnce měly rovné dno. Vypouklá dna zvyšují spotřebu energie.
Číst víceNeutrácejte za balenou stolní vodu, stejně kvalitní je voda z kohoutku.
Číst víceDo chladničky nikdy nedáváme horké nebo teplé jídlo. Výrazně bychom v ní zvýšili teplotu, tím pádem i spotřebu elektrické energie.
Číst vícePokud máte v kuchyni problém s místem a není kam umístit hrnky a skleničky, pořiďte si šikovné držáky. Bývají vyrobeny z pochromovaného kovu a dají se připevnit jak do skříněk, tak na police.
Číst víceCukroví nebo těsta, která jsme zamrazili, necháváme "roztát" při pokojové teplotě. Rozmrazování neurychlujeme v mikrovlnné troubě, cukroví by bylo příliš vysušené.
Číst víceMáslo s chutí bylinek můžeme netradičně použít na vymazání formy - při přípravě slaných koláčů, nákypů a zapékaných pokrmů. Dodáme tak jídlu zvláštní kořeněnou příchuť.
Číst víceOlivový olej uskladněný při chladnější teplotě se může zakalit. To však neubere na jeho kvalitě. Do původního stavu se vrátí hned po pár minutách při pokojové teplotě.
Číst víceOpékané brambory (z trouby nebo pánve) po přípravě posypeme trochou mouky, budou krásně křupavé.
Číst víceStarší kvasnice znovu oživíme, když je v misce rozdrobíme a posypeme moučkovým cukrem.
Číst víceSušené mléko se nehodí jen pro dětskou výživu. Vyzkoušejte sušené mléko k přípravě nápojů, koláčů, zmrzlin, cukroví apod.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena