Na kompot vybíráme to nejlepší ovoce - pěkně zbarvené, zdravé bez viditelných prasklin a kazů, tuhé, a přitom zralé.
Číst víceŠkrob používáme místo mouky k zahušťování pokrmů. Užijeme jej při přípravě pudinků, krémů a při přípravě křehkého pečiva.
Číst víceUvařené rýžové těstoviny lze použít nejen jako přílohu. Hodí se na přípravu salátů, k plnění závitků a jako závařka do polévky. Jsou lehce stravitelné, lehké, přitom zasytí.
Číst vícePři míchání nápojů se používají tři výrazy pro sklenici, které mají svůj význam. Označením "sklenice" rozumíme míchací sklenici; "sklenka" je odměrka o obsahu 5cl a "pohár" je sklenice, ve které se nápoj podává. Poháry se liší podle druhu nápoje.
Číst víceKošíčky na cukroví z alobalu si vytvoříme tak, že mezi dva stejné kalíšky vložíme alobal, kalíšky do sebe zasuneme a alobal zastřihneme podél okrajů.
Číst víceUpečené moučníky z kynutého těsta můžeme bez obav zmrazit. Ale je nutné je spotřebovat nejdéle do tří měsíců.
Číst víceAby hrachová kaše získala jemnější příchuť, zamícháme do ní smetanu ke šlehání nebo zakysanou smetanu.
Číst víceHovězí žebro lze použít nejen do polévky, ale i jako vařené s nejrůznějšími druhy omáček, nebo jen s hořčicí či křenem.
Číst víceEfektní ozdobou skleničky je cukrová krusta. Vytvoříme ji tak, že okraj sklenice potřeme půlkou citronu a vzápětí ji namočíme do krystalového cukru.
Číst vícePři stolování ve společnosti lze jíst rukama pouze ovoce se stopkou. Vše ostatní včetně jakékoliv drůbeže jíme jedině příborem.
Číst víceVýběr pánví a hrnců závisí i na držadlech. Nejlepším materiálem je nerezavějící ocel. Držadla musí být dobře upevněna a špatným znamením jsou viditelná místa letování.
Číst víceK dobrému salátu patří i správně zvolený dresink. Dokáže vyzdvihnout chuť zvolené zeleniny. Bylinkový dresink je výborný v kombinaci s citronem a hodí se zejména na listové saláty. Obsažené bylinky navíc podpoří trávení.
Číst víceBanánové slupky nevyhazujeme. Jsou výborným hnojivem pro květiny. Slupky se ponoří do litru vody na jeden den a tímto výluhem zaléváme kytky.
Číst víceČerstvý krémový sýr si můžeme jednoduše vyrobit sami doma tak, že dáme hrnek sladké a hrnek kyselé smetany do dobře uzavřené nádoby a asi 4 minuty s ní silně protřepáváme. Pak ji necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě.
Číst víceMezi další rady, jak se zbavit mravenců, je použít kypřící prášek nebo sodu s trochou pálivé papriky.
Číst víceDalším fíglem, jak se zbavit mravenců je smíchat kyselý kvásek s medem nebo stačí obyčejné kvasnice. Ty umístíme do hnízda a do škvírek, kterými se mravenci pohybují. Mravenci si je odnesou do mraveniště a časem díky kvašení "explodují".
Číst víceMáte doma nechtěné "návštěvníky" v podobě mravenců? Mravenců se zbavíme, když škvírky, kterými kuchyň a jiné místnosti navštěvují, posypeme čerstvým mletým pepřem. Když budeme postup několikrát opakovat, přestanou mravenci byt navštěvovat úplně.
Číst víceJako prevence proti molům ve skříni slouží také čistý novinový papír, pomerančová kůra nebo cigaretový tabák.
Číst vícePři nákupu šafránu volíme radji vlákna než prášek. Vlákna bývají méně často falšovaná.
Číst víceMezi důležité věci, které bychom neměli zapomenout jsou sůl, pepř, olej a ocet, ale také bylinky.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena