Na dochucení kostek cukru si vybereme chemicky neošetřený citron, pomeranč či grep. Kůru přesto důkladně omyjeme a osušíme. Kostky cukru o kůru ze všech stran pečlivě otřeme a podáváme k teplým zimním nápojům.
Číst víceCamembert vyjmeme z lednice asi hodinu před konzumací. Podáváme jej s křupavým pečivem, salátem, ale uplatní se i jako předkrm, hlavní jídlo a dobře chutná rozpuštěný v omáčce.
Číst víceNetradiční štolu připravíme, když do jejího středu přidáme váleček z marcipánu. Upečeme, jak jsme zvyklí a opatrně krájíme.
Číst víceČerstvá ryba je oříškem. Proto bychom měli sledovat kůži - ta by měla být napjatá, šupiny by měly lesklé a pevně držet. Žábry červené, oči vyboulené a jasné. Při lehkém tlaku prstů na kůži by se měla vytvořit prohlubeň, která se vzápětí srovná.
Číst vícePokud je rybí maso do žluta zabarvené, znamená to, že rybě byla propíchnuta žluč.
Číst vícePřírodní svěží aroma si můžeme vytvořit z čerstvých plodů ovoce. Citrony, pomeranče nebo grepy omyjeme a okrájíme kůru na tenké pásky. Rozdělíme je do misek s vodou a položíme na topení. Ovocné aroma provoní celý byt.
Číst vícePro odstranění pachu po cigaretovém kouři popelníky dobře vymyjeme, vytřeme dosucha a nasypeme do nich mletou kávu. Pach z místnosti tak rychleji zlikvidujeme.
Číst víceHotové minutky můžeme dochutit plátky mandlí, nasekanými arašídy nebo sezamovými semínky. Navíc pokrm pěkně ozdobíme.
Číst víceŠvestkový kompot připravujeme z loupaných i neloupaných plodů. Z oloupaných plodů je však kompot chutnější, jemnější a lépe se skládá do sklenic.
Číst víceBroskve se hodí nejlépe na přípravu kompotů, protože si zachovají svou chuť a vůni. Džem či marmeládu připravujeme spíše z plodů podřadných či přezrálých.
Číst víceRosoly připravujeme z jablek, angreštu, rybízu a jiného ovoce bohatého na pektiny. Dobře připravený ovocný rosol má totožnou barvu jako použité ovoce a dá se krájet na plátky.
Číst vícePři sterilaci dbáme na to, aby byla doba sterilace dostatečně dlouhá, vyvarujeme se špatně umytých sklenic a nečistých gumových kroužků. Příčinou plesnivění může být i špatně těsnící víčko.
Číst víceNerezový váleček je oproti dřevěnému lehčí, nemusíme jej posypávat a manipulace s ním je mnohem snadnější. Lépe se udržuje a není zásobárnou bakterií.
Číst víceVýznam předkrmů je daný - připravují žaludek pro příjem dalších (těžších) pokrmů a povzbuzují chuť k jídlu. K předkrmům řadíme lehké pokrmy z libových uzenin, sýrů v kombinaci s ovocem, vhodné jsou i pokrmy ze syrové zeleniny.
Číst vícePlody trnky jsou vhodné na přípravu trpkých likérů. Plody tohoto keře jsou černomodré a sbírají se až v říjnu - po prvních mrazech.
Číst víceV mnoha receptech se uvádí množství bylinek - 1 svazek. Toto množství se rovná asi 1 polévkové lžíci sušených bylinek.
Číst víceVyzkoušejte tuto zvláčňující kúru, kdy třikrát do týdne přidejte do koupele asi 2 litry plnotučného mléka. Pokožka bude krásně hebká.
Číst víceKlíčení obilovin a luštěnin je stále oblíbenější. K domácímu nakličování si můžeme pořídit také speciální nádobu, kterou seženeme v prodejnách se zdravou výživou.
Číst víceZralost ananasu poznáme tak, že lze snadno vytrhnout jeho lístky ze středu. Ananas při plné zralosti také intenzivně voní.
Číst vícePečenou plněnou krůtu podáváme tak, aby každý u stolu měl na talíři kousek tmavého, kousek bílého masa a samozřejmě i porci nádivky.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena