Lednice by měla stát co nejdál od tepelného zdroje, sporáku, myčky, pračky apod. Neměla by být umístěna ani na slunném místě. Ušetříme tím energii.
Číst víceI při pěstování bylinek jen na parapetu je třeba vědět, že bylinky nesmíme přemokřit. Vyhledávají častou a mírnou zálivku. Bylinky pěstujeme na slunném místě.
Číst vícePolykání tabletek dělá zejména dětem a starším lidem potíže. Zkuste ji vtlačit do kousku banánu.
Číst víceBarevné a různě vzorované ubrousky snadno ozdobí sváteční stůl. Stočíme je do ruliček, ovážeme vhodnou stužkou a pod stužku zasuneme živou kytičku ze zahrady nebo kousek větvičky. Vhodná dekorace i na zahradní párty.
Číst víceProti molům a moučným červům dobře zabírá bobkový list. Zabalíme ho do gázy a umístíme dovnitř nábytku.
Číst víceMravenců v kuchyni se zbavíme, když do míst jejich výskytu nasypeme mletou skořici nebo prášek do pečiva.
Číst víceKdyž dojde změkčovač na prádlo, vyzkoušejte tento trik: Promíchejte díl jedlé sody, díl octa a dva díly vody. Nahradíte tak běžně zakoupené změkčovače.
Číst víceHliněný hrnec nebo pekáček se vyznačuje svou křehkostí. Proto jej nikdy nevkládáme do rozpálené trouby, ale "zahříváme" postupně.
Číst víceJedním ze symbolů italské kuchyně jsou sušená rajčata. Můžeme je koupit sušená, ale chuťově lepší jsou sušená rajčata naložená v olivovém oleji. A využití je pestré - hodí se do pomazánek, nádivek, k masu nebo jen jako slaná chuťovka.
Číst víceKaždý z vás si aspoň jednou v životě spálil jazyk při zkoušení jídla. Aby bolest rychle ustoupila, nasypeme si na spálené místo trochu cukru.
Číst víceNejlepším pomocníkem při chřipce je šípkový či lipový bylinkový čaj. Samozřejmě slazený včelým medem.
Číst víceKonzumace medu má příznivý účinek na celý organismus. Med můžeme užít i vně - perfektně působí na suché a olupující se rty. Stačí namazat a nechat působit, třeba i přes noc.
Číst víceLikér na bázi ginu má domov v Británii. Hodí se do long i short drinků. Jedinečně ochutí každý letní koktejl.
Číst víceCo v Itálii rozhodně vyzkoušet? Pravé ristretto - velmi silnou kávu bez mléka a cukru. Za zmínku stojí i lahodné coretto - obsahující brandy nebo grappu.
Číst víceMálo tuku, vysoký obsah bílkovin a křehkost. Vybrat si můžeme z bílého, růžového a červeného telecího masa. Rozdíl je v chovu telat a krmení.
Číst víceCelerovou natí můžeme dochutit polévky, nádivky, ale také jí sypat těstoviny, rýži, saláty i maso. Ale pozor, celá rostlina je silným alergenem, proto to s množstvím nepřeháníme.
Číst víceKarob - mleté plody svatojánského chleba - se používá buďto v prášku nebo v kuličkách. Výborně v receptech poslouží jako náhražka kakaa a čokolády. Seženeme je v racio obchůdcích.
Číst vícePoupata nebo nezralé bobule naložené v solném roztoku nebo octu, takto se nejčastěji setkáváme s kapary. Jakost určuje nejen jejich velikost a postup při nakládání, ale také země původu.
Číst víceJakost skořice poznáme podle barvy - čím světlejší, tím kvalitnější a jemnější. Protože rychle ztrácí svoji vůni i chuť, přímo mletou ji nakupujeme v menším množství.
Číst víceBaculaté a tuhé oddenky, tak vypadá v čerstvém stavu kurkuma. Koření sytě barvící, které za čerstva krájíme nebo strouháme. Využít ji můžeme také při nakládání - jako konzervační prostředek.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena