Vyhledávání

Zralý kokosový ořech

Zralost kokosového ořechu zjistíme zatřesením. Pokud jde slyšet šplouchání, je v ořechu mléko a dužina bude šťavnatá.

Číst více
Zbylý piškotový korpus na ozdobu

Zbyl vám tenký piškotový korpus? Vykrájejte z něj pomocí formiček na cukroví různé tvary. Dají se použít na dozdobení dezertů.

Číst více
Vhodné brambory na salát

Brambory na salát volíme typu A, v krajním případě typu B. Skladujeme je v suchu a temnu.

Číst více
K jakým chuťovkám se hodí šampaňské?

Šampaňské podáváme k uzenému lososu, kaviáru a výborně se hodí i k ústřicím.

Číst více
Chuť vaječného koňaku

Vaječný koňak můžeme chuťově vyladit přidáním špetky kardamomu přímo do připravené sklenice.

Číst více
Krupicová kaše jinak

Krupicová kaše je výborná nejen s máslem a kakaem, ale výborně chutná i s horkým ovocem, vyzkoušejte tuto variantu.

Číst více
Podávání pesta

Pesto, které bývá velmi aromatické a výrazné chuti, k pokrmům podáváme vždy v mističce, aby si jej každý mohl dát přesně podle svého uvážení.

Číst více
Jak ušetřit při nákupech

Dodržujte tyto zásady - nenakupujte hladoví, nechoďte na nákupy s dětmi a sledujte slevové letáky. Uvidíte, že takto pár korun při každém nákupu ušetříte.

Číst více
Mrazíme drobenkový koláč

Zbylý drobenkový koláč můžeme snadno zamrazit a nechat ho pro jinou příležitost. Pak ho jen necháme na 5 minut rozpéct v troubě vyhřáté na 200 °C. Bude chutnat jako čerstvě upečený.

Číst více
Lepší hruškový koláč

Máte rádi hruškové koláče? Vylepšete je drobenkou ovoněnou kardamomem, získá rafinovanější chuť.

Číst více
Zavařovací sklenice s gumičkami

Pokud používáme zavařovací sklenice s gumičkami, měly by být elastické. Nikdy nepoužíváme poškozené zavařovací gumičky, netěsní dostatečně a mohou se odtrhnout. Čisté odmaštěné zavařovací gumičky před použitím povaříme 5 minut v čisté vodě.

Číst více
Nepříjemné výpary

Nepříjemných výparů v kuchyni se snadno zbavíme, když na plotně povaříme vodu s octem a lžičkou mleté skořice.

Číst více
Jak využít banánovou slupku

Zbylou banánovou slupkou můžeme přetřít listy rostlin. Budou se krásně lesknout.

Číst více
Pečeme z listového těsta

Plech či jinou formu při pečení listového těsta nemusíme vymazávat, stačí je opláchnout ledovou vodou.

Číst více
Řezané květiny vydrží

Když k nim do vody přidáme čerstvý oloupaný brambor.

Číst více
Když chybí otvírák na konzervy

Potřebujete otevřít rybí konzervu, sterilovanou zeleninu? Nemáte klasický otvírák? Pomůže vám obyčejný malý nožík. Nejprve jím uděláme opatrně do konzervy díru a pak pákovým pohybem prořezáváme.

Číst více
Digestoř v malé kuchyni

Malá kuchyň potřebuje ušetřit každý centimetr prostoru, a to i při výběru digestoře. V tomto případě volíme výklopný nebo vestavěný digestoř.

Číst více
Výhody zavařování v mikrovlnce

Zavařovat můžeme společně ovoce i okurky. Možné je i postupné zavařování po malých dávkách. Odpadá nám práce s velkým hrncem a vroucí vodou.

Číst více
Když sklenice ne a ne povolit

Sklenice se šroubovacím víčkem často ani při velkém úsilí nejdou povolit - otevřít. Stačí, když na pár místech (pomocí příborového nože) víčko do stran odtáhneme od sklenice. I nepatrný pohyb uvolní podtlak a sklenice půjde otevřít snáz.

Číst více
Test želírování

Aby byl test želírování co možná nejrychlejší, necháme talířek s dostatečným předstihem vychladit v lednici.

Číst více
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena