Vyhledávání

Využití vody z vařených vajec

Vodu, kterou obvykle scedíme po vaření vajec, nevyléváme. Užijeme ji na zalévání květin, kterým výrazně prospěje.

Číst více
Oživení zeleninového salátu

Nevíte, čím ozvláštnit zeleninový salát? Co takhle si k němu připravit zábavné krutony? Z toastového chleba pomocí formiček na vykrajování cukroví vykrojíme různé tvary, které lehce osmahneme na pánvi. Před podáváním je poklademe na vrch salátu.

Číst více
Krekry jako pohoštění

Nestihli jste připravit žádné pohoštění pro hosty? Stačí sáhnout po slaných sušenkách a doplnit je jednoduchými dipy (jogurt a bylinky, rajčatové pyré a bylinky).

Číst více
Jak poznat dobrý česnek

Před koupí česnek pořádně osaháme, česnek musí být tvrdý, ale ne vyschlý. Měl by být bez černých teček. Také si všimneme, jestli náhodou neklíčí.

Číst více
Řezané květiny déle vydrží

Řezané květiny tak rychle nezvadnou, když k nim do vody přidáme na plátky nakrájený brambor.

Číst více
Pánev vhodná na steaky

Na přípravu steaků se vyplatí pořídit kvalitní ocelovou pánev se silným dnem. Taková pánev dobře snáší teplotu a rozvádí ji po celé ploše. Steaky tak opékáme rovnoměrně.

Číst více
Odpadkový koš bez zápachu

Na koš bez zápachu platí novinový papír, nasákne totiž nejen vlhkost, ale i nepříjemné pachy. Noviny po vysypání koše vždy nahradíme novými.

Číst více
Jak na spálený jazyk

Každému kuchaři se jednou za čas stane, že ochutná příliš horký pokrm. Nepříjemnou bolest zmírníme, když si v ústech necháme rozpustit trošku cukru.

Číst více
Kefír s olejem pro lesk

Kefír a pár kapek olivového oleje - tyto suroviny lze použít nejen v kuchyni. Výborně se hodí k přetření listů pokojových rostlin, kterým dodají lesk.

Číst více
Štiplavost cibule

Vadí vám štiplavost bílé cibule? Zkuste ji nahradit cibulí červenou, je sladší.

Číst více
Odstranění pachu z odpadkového koše

Trápí vás zapáchající odpadkový koš v kuchyni? Stačí na dno koše nasypat trochu kočičího steliva. To pohltí vlhkost a odpadky nezačnou páchnout.

Číst více
Citrusová kůra provoní domov

Máte rádi přírodní vůně? Zkuste nakrájet pomeranče a citrony na kolečka, umístit na topení a nechat sušit. Vytvoříte tak pěknou ovocnou dekoraci, kterou můžete zdobit třeba vázy, navíc vám ovoce domov krásně provoní.

Číst více
Ruční šlehání

Také vás bolí ruce při ručním šlehání? Zkuste tento trik - šlehejte do tvaru osmičky.

Číst více
Potravinová folie

Potravinová folie bude ihned připravena k použití a půjde lépe oddělit, když ji budeme uchovávat v lednici.

Číst více
Mléčné polévky

Z čeho připravujeme mléčné polévky? Z mléka sladkého i kyselého, ze smetany, podmáslí i sušeného mléka.

Číst více
Jak poznat zralost ananasu

Zralost ananasu jednoduše poznáme ještě před nákupem. Pokud jde vytrhnout vnitřní lupínek z listové růžice snadno, je ananas dostatečně zralý.

Číst více
Quiche z listového těsta

Z klasického listového těsta si můžeme připravit malé quiche. Z běžného množství nám vyjde 6 - 7 kusů.

Číst více
Co je burčák

Jde o lehce zkvašený mošt z hroznů vinné révy s obsahem alkoholu 1 - 7 procent, burčák je předstupněm k mladému vínu.

Číst více
Vývar do zásoby

Domácí vývar si můžeme uchovat do zásoby, stačí jej rozdělit do menších nádob a zamrazit.

Číst více
Zbyl vám lilek?

Máte v lednici lilek, který zbyl z přípravy jiného pokrmu? Nevíte si s ním rady? Stačí lilek nakrájet na kolečka, uložit do krabičky a zamrazit.

Číst více
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena