Vyhledávání

Řezané květiny nezvadnou

Řezané květiny ve váze déle vydrží, když k nim do vody přidáme kousek rozkrojené brambory. Dáváme však pozor, aby stonek s bramborou nepřišel do styku.

Číst více
Jak na střepy

Rozbil se vám talíř či keramická miska? Na sesbírání drobných střípků použijte navlhčený kousek vaty.

Číst více
Nezralé avokádo

Tvrdé nezralé avokádo dozraje při pokojové teplotě během 2 - 3 dnů. Poznáme to tak, že pod pevnou slupkou jde snadno promáčknout.

Číst více
Sůl pohltí vlhkost

Vlhkost v místnostech (sklep apod.) trochu zkorigujeme, když do místnosti postavíme otevřenou nádobu se solí. Ta pohltí přebytečnou vlhkost. Vždy po dvou měsících sůl vyměňte.

Číst více
Jak na slimáky

Trápí-li vás na zahrádce slimáci, zkuste mezi záhony postavit kelímek s pivem, který do poloviny zahrabte do hlíny. Slimáci lační piva do kelímku popadají.

Číst více
Pomoc ze spíže na kruhy pod očima

Plátek oloupané syrové brambory skvěle poslouží, pokud nás trápí kruhy pod očima. Stačí kolečko brambor na pár minut přiložit na víčko.

Číst více
Papír na pečení jako pomůcka při žehlení

Potisky na oblečení snadno a šetrně přežehlíme, položíme-li přes ně papír na pečení.

Číst více
Jablečný ocet na zuby

Nepěkné flíčky na zubech po konzumaci některých potravin (borůvky, víno, červená řepa apod.) snadno odstraníme, když zuby potřeme jablečným octem a vyčistíme, jak jsme zvyklí.

Číst více
Jedlá soda proti pocení

Trápí vás nadměrné pocení a nepříjemný zápach? Stačí podpaží potřít jedlou sodou. Pocení se díky tomuto přírodnímu antiperspirantu zmírní.

Číst více
Alobalem proti slimákům

Páskem alobalu ovineme zelené výhonky, musí však sahat až na zem. Slimáci přes alobal nepolezou.

Číst více
Pach v lednici

Pomůže nám kávový filtr. Stačí kápnout trochu louhu (hydroxidu sodného) do kávového filtru, zalepit lepicí páskou a vložit do lednice. Zápach zmizí.

Číst více
Kolik špenátu

Čerstvý listový špenát při tepelné úpravě dost ubude na objemu. Musíme proto počítat celé 1 kilo na 4 porce.

Číst více
Ukazatel kvality vepřového masa

Důležitým ukazatelem kvality je barva masa, vepřové maso má mít světle růžovou barvu.

Číst více
Citron ke sporáku

Citron nám krásně provoní kuchyň, když kousek kůry položíme na ještě teplou plotýnku u sporáku.

Číst více
Vajahit místo vajec

Vajahit nahradí v mnoha receptech vejce. Jeho základem je sójová bílkovina a výhodou je, že neobsahuje žádný cholesterol.

Číst více
Jak poznat čerstvý chřest

Čerstvý chřest poznáme tak, že stonek už při mírném ohnutí praskne.

Číst více
Přepálený vzduch

Podařilo se vám něco připálit a nepříjemný odér vane celým bytem? Nepříjemného zápachu se zbavíme tak, že dáme do dřezu vodu a přisypeme pomerančovou kůru.

Číst více
Přilepení uraženého ouška

Chceme-li přilepit uražené ouško, uložíme ho na dobu schnutí do bezpečí - dózy, kterou naplníme suchou rýží.

Číst více
Vakuované sáčky v mrazáku

Pokud na zmrazení zeleniny, ovoce apod. použijeme sáčky se zipem, můžeme z nich pomocí brčka vysát vzduch. Ubudou na objemu a jsou tak vakuované.

Číst více
Levná podložka pod hrnce

Jako podložka pod hrnce skvěle poslouží obyčejné dlaždice. Jednoduše si je umístíme vedle sporáku.

Číst více
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena