Cukroví můžeme ochucovat i méně běžným kořením jako kardamomem, který je chuťově podobný zázvoru nebo koriandru. Je také dobré vyzkoušet hnědý cukr. Ten dá cukroví krásnou barvu a zvýrazní chuť.
Číst vícePokud vyhýbáme pečení perníčku kvůli zdobení cukrovou polevou, je právě vám určen tento tip. Perníčky potřeme je před pečením rozšlehaným vejcem, nebo oslazeným mlékem. Výborné také budou, když je potřete černou kávou.
Číst víceTradiční kousky perníčky můžeme zdobit netradičními druhy oříšků, jako jsou například para ořechy, kešu, malinké piniové oříšky a nebo neslané pistácie. Pokud se vám zdají para ořechy veliké, lze je kupit i jako slabé plátky.
Číst víceJe veliké umění používat bylinky a koření, proto je tady pár malých rad. Pokud používáme do jídel rozmarýn, tymián a oregano, tak velice opatrně, aby nám neujela ruka. Toto koření je velice aromatické a snadno překryje chuť jídla. Hodí se do všech italských pokrmů. Oregano nepoužíváme společně s majoránkou! Chuťově spolu neladí.
Číst víceUvařené knedlíky z těžkého těsta, jako třeba bramborové, stoupají při vaření na hladinu. Knedlíky z lehčího těsta - jako houskové - se začínají otáčet.
Číst víceKdyž rozkrojíte oloupanou cibuli a jednu půlku necháte na řezné ploše osmahnout dozlatova na oleji, přidejte ji do hovězí polévky. Polévka tak dostane zvlášť dobrou chuť a krásnou barvu. Stejně vám poslouží i kousek oschlého sýra.
Číst víceSýr podáváme zásadně tak, aby měl pokojovou teplotu. Tvrdé sýry strouháme těsně před použitím a ztvrdlé sýry namáčíme do mléka. Sýr je pak opět měkký a vláčný. Zbytky sýrů se hodí do mletého masa nebo k zahuštění polévek.
Číst víceZ pomerančů získáme nejvíc šťávy, pokud mají pokojovou teplotu. Před vymačkáním ovoce "pomačkáme" v dlani, aby se šťáva uplně uvolnila.
Číst víceBramborovou kaši připravujeme vždy těsně před podáváním. Kaše se ani nesmí dlouho míchat a nejlepší je, když ji hotovou přikryjete utěrkou, která absorbuje přebytečnou vlhkost. Kaše potom zůstane kyprá, suchá a teplá.
Číst víceBramboráky budou nadýchanější a křupavější, pokud větší část mouky nahradíme strouhankou. Případně používáme hrubou mouku, ale opět jí nedáváme moc.
Číst vícePři smažení pátků hub nebo nějaké zeleniny si můžeme práci usnadnit. Do mikroténového sáčku dáme mouku a jen protřepeme. Vsypeme je do misky s vejci a pak do druhého pytlíku se strouhankou. Budete mít ušetřený čas, nebude muset mýt nádobí a naše nehty nebudou zapatlané.
Číst vícePokud cukroví nejde z formiček vyklopit, obrátíme je a přikryjeme je mokrou utěrkou. Do těsta přidáváme trochu sádla místo másla. Po upečení jde vše snáze vyklopit.
Číst vícePokud při pečení cukroví praská, přidáme do trouby hrnek s vodou. Pára uzavře póry cukroví a zabrání popraskání.
Číst vícePřipalují-li se moučníky v troubě seshora, přikryjeme je pečícím papírem. Pokud se připalují zespodu, podložíme pod plech ještě jeden a zmírněte trošku teplotu.
Číst víceTvaroh do buchet můžeme nastavit malým množstvím uvařených a prolisovaných brambor. Náplň se lépe spojí, bude chutnější a hlavně jemnější.
Číst víceZbylé vaječné bílky nemusíme vyhazovat. Stačí je uvařit ve vodní lázni, nasekat a můžeme je použít třeba na ozdobu na chlebíčky.
Číst vícePokud přidáme do knedlíků místo části mléka minerální vodu, nebo když použijete jen žloutky, budeme se divit. Knedlíky budou o poznání chutnější.
Číst víceZkuste na Vánoce "bramborový salát" z těstovin. Všechny přísady a postup je stejný, jen zaměníte brambory. Že je to pochoutka, je vyzkoušené.
Číst víceMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena