Žroutské řezy

Výborný lehký dort ze zakysané smetany. Recept na lahodný zákusek ke kávě.


3.04x
60 min

Ingredience

poleva

2 lžícecukr
1 konzervaananasový kompot
2 konzervymandarinkový kompot
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

podle chuti

cukr

těsto

5 ksvejce
15 dkgcukr krupice
15 dkghladká mouka
5 lžichorká voda
0 balíčkůkypřící prášek do pečiva

krém

2 kelímkyzakysaná smetana
200 mlsmetana ke šlehání

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Na korpus smícháme cukr a hladkou mouku, přidáme vyšlehaný sníh z pěti bílků, horkou vodu a prášek do pečiva.

Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Korpus pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě.

Na první krém zvlášť v misce vyšleháme smetanu s cukrem. Poté k tomu přimícháme zakysanou smetanu (300 ml) a nadrobno nakrájené kompotované ovoce (například mandarinky). Polevu rozetřeme na vychladlý korpus.

Na druhý krém dolijeme šťávu z kompotu vodou do 3/4 litru, vmícháme do ní 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru a pudink uvaříme. Poté když pudink vychladne, nandáme jemnou vrstvu na smetanovou polevu a hotové žroutské řezy dáme do ledničky vychladit.

Žroutské řezy po vychladnutí podáváme jako delikátní zákusek.
user-icon

autor Annie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žroutské řezy

Zpět na recept