Recept na vymazlený znojemský guláš s chutnou omáčkou.
100 g | slanina |
4 lžičky | solamyl |
10 ks | cibule |
100 g | sádlo |
250 g | klobása |
3 lžíce | hořčice plnotučná |
15 ks | okurky nakládané |
1.5 kg | maso hovězí zadní |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř |
Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme cibulku do hněda, přidáme na kostky nakrájené maso a pěkně zaprášíme pepřem a paprikou. Prosmahneme a postupujeme rychle, aby nám paprika nezhořkla. Opatrně osolíme, přidáme hořčici, na kostky nasekané okurky, promícháme a zalijeme 1,5 l vody. Do omáčky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 1 dl nálevu z okurek. Znojemský guláš na mírném plameni dusíme pod pokličkou do změknutí masa cca 1,5 hodiny, občas promícháme. Na konci omáčku zahustíme solamylem (cca 4 lžičky) rozpuštěným v troše vody a podle chuti dosolíme. Znojemský guláš podle Tondy podáváme s houskovým knedlíkem.
Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů
Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
autor Antonín Novák
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena