Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a alespoň na 2-3 hodiny naložíme do podmáslí a dáme do chladničky. Nejlepší je však nechat prsa v podmáslí odležet přes noc.
Po vyjmutí necháme maso okapat. Zatím si připravíme směs na obalení. Smícháme hladkou mouku, sůl, pepř, sladkou papriku, koření na kuře a prolisovaný česnek. V této okořeněné mouce postupně po kouscích obalujeme maso a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Kuřecí kousky by měly mít krásně křupavou kůrčičku. Na chvilku je zabalíme do papírových ubrousků, aby se odsál přebytečný tuk.
Salát si připravíme z paprik nakrájených na proužky a zbavených jádřince, natrhaných listů salátu a na kostičky či půlměsíčky pokrájených rajčat. Zeleninu promícháme či poskládáme podle své fantazie. Do salátu přidáme kuřecí maso a zalijeme dresinkem z majonézy, bílého jogurtu, prolisovaného česneku a pažitky.
Po zalití dresinkem ihned zeleninovo-kuřecí salát podáváme, aby se křehký obal masa nerozmočil.