Recept na hustou polévku s pórkem, paprikou, bramborem a zelím.
1 ks | cibule |
1 ks | pórek |
50 g | hladká mouka |
1 ks | paprika červená |
1 ks | brambor |
0.5 hlávky | malé čerstvé zelí |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
ocet | |
podle potřeby | |
olej | |
1.7 l | vývar |
Zelí očistíme od povadlých listů, zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé špalíčky. Čerstvou červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Brambor oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Zelí podlijeme studenou vodou, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka. Z oleje, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory, papriku a pórek. Ochutíme solí, pepřem a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec do polévky vmícháme podušené zelí a podle chuti ji okyselíme a přisladíme. Hustou zeleninovou polévku se zelím můžeme podávat jako samostatný pokrm s pečivem.
Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem
Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena