Co s přezrálými banány? Není nic lepšího než z nich připravit a upéct banánový chlebíček, který není nijak náročný na přípravu.
4 ks | zralý banán |
1 špetka | sůl |
2 hrnky | celozrnná špaldová mouka |
1.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
1.5 lžičky | jedlá soda |
0.8 hrnku | strouhané jablko |
0.5 hrnku | máslo |
0.4 hrnku | javorový sirup |
Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou či jinou podobně velkou formu vymažeme olejem a vysypeme , případně vyložíme pečícím papírem.
V míse smícháme veškeré suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme ty tekuté a mokré ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Banány použijeme opravdu zralé.
Hotové těsto na banánový chlebíček dáme do formy a pečeme 1 hodinu, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. V případě potřeby dopékáme o něco déle, záleží na tom, jak nám peče trouba.
Zdravý banánový chlebíček necháme zcela vychladnout, poté nakrájíme a podáváme jako zdravou snídani či svačinku.
Zdravé pečení – proč se ho nebát a jak začít?
Dolehl na vás začátek nového roku se vší tíhou právě uplynulých Vánoc, které jste si, pokud jde o jídlo, užili naplno a bez odpírání? Nebo prostě jen máte rádi sladké, ale už nějakou dobu je to na vás vidět, a to je to, co vás trápí?
Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou
Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena