Jednoduchý a skvělý recept na dietní zapečené čínské zelí se žampiony s jogurtovo - smetanovou zálivkou a goudou.
sůl | |
2 ks | vejce |
150 g | smetana |
100 g | gouda |
250 g | žampiony |
muškátový oříšek | |
750 g | čínské zelí |
mletý černý pepř | |
máslo na vymazání formy | |
150 g | bílý jogurt |
Zelí a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtiny, opereme a v osolené vodě je vaříme asi 6 minut. Vymažeme máslem zapékací misku. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu na 200 °C
Uvařené zelí slijeme a rozložíme do zapékací misky. Na zelí rozložíme plátky žampionů a vše osolíme a opepříme. Zvlášť smícháme jogurt, smetanu, vejce a směs osolíme, opepříme a dochutíme kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem. Směsí přelijeme žampiony, posypeme vše sýrem a vložíme do trouby.
Zapékáme asi 30 minut, dokud jídlo nezhnědne. Ihned podáváme.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena