Zbyl vám ze svátků mazanec? Nevěšte hlavu, můžete z něj udělat skvělé syté jídlo.V kombinaci s džemem z lesních plodů a vaječnou pěnou mu půjde jen těžko odolat. Máte hotovo do hodiny.
směs | |
---|---|
3 ks | vejce |
300 ml | mléko |
70 ml | smetana |
60 g | rozinky |
40 g | cukr moučka |
1 špetka | muškátový oříšek - strouhaný |
na ozdobu | |
lupínky mandlí | |
podle potřeby | |
Extra džem lesní směs Hamé Sweet | |
polovina zbylého velikonočního mazance |
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak mazanec nakrájíme na slabší plátky, potřeme džemem lesní směs a skládáme do vymazané zapékací misky. Jednotlivé vrstvy prosypeme rozinkami. Následně ve velké míse rozmícháme cukr, smetanu a mléko. Vezmeme si další mísu a prošleháme v ní vajíčka. Ty pak vlijeme do mléčné směsi a důkladně zamícháme, aby se suroviny dobře spojily. Přelijeme směsí mazancové plátky. Posypeme trochou strouhaného muškátového oříšku, mandlovými plátky a pečeme v troubě 30 minut do zlatohněda.
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání
Videorecept: Celozrnný velikonoční mazanec podle Anny
Vyzkoušejte Velikonoce pojmout trochu zdravěji a zkuste univerzální celozrnné špaldové těsto, ze kterého můžete vytvořit mazanec, jidášky nebo další velikonoční dobroty!
autor Hamé
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena