Palačinky plněné kořeněnou směsí mletého masa, zalité bylinkovou smetanou. Tip na výborný oběd.
sůl | |
1 ks | pórek |
1 lžíce | olivový olej |
1 ks | paprika červená |
1 ks | paprika zelená |
400 g | mleté maso |
1 svazek | jarní cibulka |
0.5 lžičky | mletý barevný pepř |
1 lžička | koření na steak |
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
300 ml | mléko |
180 g | polohrubá mouka |
omáčka | |
2 ks | vejce |
2 lžíce | bylinky |
1 lžíce | podravka |
2 kelímky | smetana ke šlehání |
3 lžíce | tvrdý sýr |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Z mléka, vajíčka, mouky a soli si připravíme hladké těsto, které necháme 5 minut odpočívat. Poté na rozpáleném oleji z těsta upečeme čtyři tenké palačinky. Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriky na nudličky a pórek na kolečka. Rozpálíme olej a zeleninu krátce orestujeme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání maso opečeme. Podle chuti osolíme a ochutíme kořením i pepřem. Na palačinky rozdělíme masovou směs, smotáme je a naskládáme do lehce vymaštěné zapékací mísy. Ve smetaně rozmícháme vejce, přisypeme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky (petrželka, bazalka) i podravku. Smetanovou omáčkou zalijeme palačinky a v předehřáté troubě pečeme asi 20 - 25 minut na 190 °C. Palačinky s mletým masem podáváme teplé, ozdobené nudličkami červené papriky a listy ledového salátu.
Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře
Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena