Vaření.czReceptyŽampionová smetanová polévka

Žampionová smetanová polévka

Jemnou polévku s výraznou chutí žampionů připravíme snadno a rychle.


4.319x
30 min
1×

Postup přípravy

Omyté žampiony nakrájíme na menší kousky. Jarní cibulky očistíme a zvlášť nakrájíme spodní část a zvlášť zelenou nať. V hrnci rozpustíme máslo a chvíli na něm smažíme pokrájené cibulky bez natě. Pak přidáme žampiony a zelenou cibulovou nať a ještě chvíli smažíme. Podlijeme malým množstvím vody a 5 minut dusíme. V hrnečku rozkvedláme dohladka mouku se smetanou a trochou mléka. Zbytek mléka přilijeme k žampionům a na mírném ohni přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání asi 2 minuty, přidáme smetanu s moukou, znovu přivedeme k varu. Nakonec do polévky rozklepneme 1 vejce, v polévce rozkvedláme a jen krátce povaříme, dokud se vejce nesrazí. Hustota polévky závisí na velikosti žampionů. Podle potřeby ji můžeme naředit mlékem, nebo naopak, zahustit hladkou moukou. Smetanovou žampionovou polévku podáváme samotnou nebo s upečenou bagetou.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žampionová smetanová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena