Žampionová omáčka s bylinkami

Žampionová bezmasá omáčka s bylinkami.


4.821x
45 min
4×

Postup přípravy

Žampiony (nebo jiné houby) očistíme a nastrouháme na větším struhadle nebo je nakrájíme na velmi malé kousíčky. Houby orestujeme na másle nebo oleji. Osolíme, lehce podlijeme, zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a provaříme. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem.

V závěru přidáme do omáčky bylinky - nasekanou pažitku, kopr a petrželku. Můžeme dochutit houbovým kořením.

Žampionová omáčka s bylinkami je výborná s těstovinou či knedlíky.
user-icon

autor PavlaHrad


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionová omáčka s bylinkami

Zpět na recept