Vynikající kvasnicová pomazánka

Recept na kvasnicovou pomazánku, která je velmi dobrá na teplé topince.


3.220x
25 min

Postup přípravy

Na másle si osmahneme nasekanou cibulku, smažíme pouze doměkka (nesmí být zlatá), přidáme kvasnice. Kvasnice se rozpustí, smaží se tak dlouho, dokud se nezačne oddělovat máslo. Když se máslo začne oddělovat, kvasnice posolíme a ještě se solí 5 minut mícháme na ohni.

Směs odstavíme a vmícháme 2 vejce, vrátíme zpět a ještě asi 1 minutu mícháme nad ohněm. Kvasnicovou pomazánku dosolíme a dopepříme podle chuti.

Kvasnicová pomazánka musí být stále hladká, nesmí se drolit.

Ještě teplou kvasnicovou pomazánku natíráme na topinku s česnekem, dá se použít i za studena. Vynikající kvasnicovou pomazánku můžeme natřít také na rohlík, ten se však topince nevyrovná.
user-icon

autor poliny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající kvasnicová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká