Recept na domácí vaječný koňak. Skvěle poslouží jako dárek, pohoštění nebo k přípravě cukroví.
0.5 l | rum |
5 ks | žloutek |
0.5 l | mléko |
200 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
1 plechovka | kondenzované slazené mléko |
Máme-li doma čerstvé mléko, nejdříve jej převaříme a dáme vychladit. Mezitím i nachystáme 3 čisté 0,5 l skleněné lahve nebo jakékoliv jiné nádoby. Vanilkový a moučkový cukr nasypeme do mixéru, přidáme žloutky a 30 minut šleháme. Do vyšlehané směsi přidáme kondenzované mléko, vychlazené převařené mléko, rum a ještě chvíli šleháme. Hotový výborný vaječný koňak rozlijeme do lahví a pečlivě uzavřeme. Uchováváme v lednici a podle chuti pomalu upíjíme. Z této dávky vyrobíme 3 lahve vaječného koňaku.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena