Maso dušené se zeleninou, zalité smetanou, podáváme třeba s knedlíkem.
sůl | |
2-3 ks | cibule |
50 g | sádlo |
5 ks | rajče |
vegeta | |
500 g | vepřová kýta |
5 ks | paprika různobarevná |
4 lžíce | hustá zakysaná smetana |
petrželka kudrnka |
Veškerou zeleninu si očistíme a nakrájíme. Papriku na nudličky, cibuli a rajčata na plátky. Maso nakrájíme na menší kousky, posypeme vegetou a prudce osmahneme na sádle. Přidáme cibuli a chvíli podusíme. Pak přidáme barevné papriky, plátky rajčat, osolíme, trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec k masu a zelenině přidáme smetanu a posekanou kudrnku. Už nevaříme. Vepřové na smetaně se zeleninou podáváme třeba s knedlíkem nebo brambory a s kompotem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
autor konko
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena