Vyzkoušejte výborný recept z dušené vepřové plece se žampiony a červenou kapií na kari. Pokrm podáváme jako hlavní chod.
600 g | vepřová plec |
1 ks | červená cibule |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česnek |
150 g | žampiony |
1 ks | červená kapie |
100 ml | bílé víno |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 špetka | mletý kmín |
1 lžička | červená kari pasta |
podle potřeby | |
masový vývar | |
2-3 lžíce | olej |
zálivka | |
150 ml | masový vývar |
1 lžíce | sójová omáčka kikkoman |
0.5 lžičky | solamyl |
Vepřovou plec bez kosti očistíme od tuku a nakrájíme na větší hranolky, které osolíme a opepříme. Obě cibule oloupeme a nasekáme nahrubo. Oloupaný česnek prolisujeme a očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Červenou kapii zbavíme jadřince a nakrájíme na nudličky. Připravíme si zálivku. 200 ml studeného vývaru promícháme se lžící sojové omáčky a ½ lžičkou solamylu.
Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, pak přidáme nakrájené kousky masa, které za stálého míchání opečeme dorůžova. K masové směsi přidáme prolisovaný česnek a kari pastu, vše krátce osmahneme a vmícháme žampiony se špetkou mletého kmínu. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a vína a zvolna dusíme za občasného míchání, dokud nebude maso dostatečně měkké a šťáva se zredukuje asi na třetinu. Poté vmícháme nakrájenou papriku a vše za stálého míchání podlijeme zálivkou a asi 2 minuty na mírném ohni povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme mimo teplo. Směs zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odležet.
Dušenou vepřovou směs na kari rozdělíme na porce a servírujeme s rýží jako hlavní chod.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Zahřejte se kořením aneb kari v receptech
Kari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena