Recept na kynuté veganské preclíky s kmínem.
těsto | |
---|---|
400 g | polohrubá mouka |
7 g | sušené droždí |
170 ml | rostlinné mléko |
80 g | rostlinné máslo (Alsan) |
1 lžíce | třtinový cukr |
1 lžička | sůl |
na potření | |
0.5 balíčku | kmín |
1 lžička | sůl |
1 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) |
Do vlažného mléka nasypeme sušené droždí, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, kvásek, špetku soli a vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí. Těsto necháme zhruba hodinu kynout.
Poté z těsta vyvalujeme válečky a motáme preclíky. Preclíky dáme na plech, potřeme máslem a posypeme solí a kmínem. Pečeme na 180 °C zhruba 20 minut.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena