Recept na vynikající veganské burgery z mletého rostlinného masa.
1 balení | veganské mleté maso |
1 lžička | mletá uzená paprika |
2 stroužky | česnek |
1 lžíce | sójová omáčka kikkoman |
2 lžíce | bio rajský protlak |
1 lžíce | olej |
1 lžička | pepř a sůl |
2 ks | bulky na burger |
1 ks | okurky sladkokyselé |
1 ks | rajče |
2 listy | list salátu |
2 lžičky | celozrnná hořčice |
2 lžičky | veganská tatarka |
Připravíme si mísu, do které rozdrobíme rostlinné mleté maso. Poté přidáme prolisovaný česnek, omáčku kikkoman, olej, rajský protlak, sůl a pepř. Vše spolu pečlivě promícháme a z připravené směsi vytvoříme placky. Rozpálíme gril a na něj vložíme připravené placky a opékáme z obou stran.
Hamburgerové bulky rozkrojíme a opečeme na grilu a následně je můžeme plnit. Na dno naneseme steakovou hořčici, na tu dáme plátek salátu, připravené rostlinné burgery, nakrájenou okurku, plátek rajčete a nakonec veganskou majonézu a zavřeme vrchní částí bulky. Takto připravené veganské hamburgery můžeme hned podávat.
Videorecept: Chorizo orzotto - rychlá veganská bašta
Rychlé, chutné, zdravé a veganské, takové je chorizo orzotto podle dnešního videoreceptu. Zaručujeme, že na tenhle pokrm utáhnete i masožravce a všechny milovníky italské kuchyně!
Videorecept: Burgery z červených fazolí, po kterých se jen zapráší
Skvělá alternativa nejen pro vegetariány, ale i pro všechny masožravce, kteří občas rádi do svého jídelníčku zařadí něco nového a zdravějšího. Méně kalorické, lépe stravitelné a chuťově vynikající - takové jsou burgery z červených fazolí, které vás dnes naučíme.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena