Recept na tenké veganské crepes ze špaldové mouky plněné borůvkovou marmeládou.
300 g | celozrnná špaldová mouka |
600 ml | rostlinné mléko |
1 špetka | sůl |
1 lžíce | rostlinný olej |
1 lžička | třtinový cukr |
Do mísy prosejeme špaldovou mouku, přidáme třtinový cukr, špetku soli a promícháme. Poté do mísy nalijeme rostlinné mléko a olej a metličkou vyšleháme, aby v těstě nebyly hrudky. Těsto necháme zhruba 10 minut odpočinout.
Palačinkovou pánev potřeme olejem a rozehřejeme. Naběračkou na pánev nalijeme tenkou vrstvu těsta a rozetřeme do stran. Crepes smažíme z obou stran.
Hotové veganské crepes plníme borůvkovou marmeládou a zdobíme rostlinnou šlehačkou.
Skvěle vypadá i chutná: Veganský nepečený dort s malinami krok za krokem
Vynikající osvěžující dort, který je ideální do teplého počasí. Navíc je veganský a při přípravě nemusíte zapnout ani troubu. Krok za krokem vám ukážeme, jak ho připravit.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena