Lahodný dezert pro každou příležitost. Příjemná sladkost s nádhernou vůní skořice.
směs | |
---|---|
250 g | rýže |
300 ml | voda |
50 g | máslo |
1 špetka | sůl |
600 ml | mléko |
2 ks | vejce |
0.5 hrnku | cukr |
podle chuti | |
1 balíček | vanilkový cukr |
2 lžíce | skořice mletá |
na ozdobu | |
1 hrst | borůvky čerstvé |
Propláchnutou rýži dáme vařit v mírně osolené vodě s kouskem másla. Vodu necháme vyvařit a poté rýži zalijeme mlékem. Dovaříme na mírném ohni za častého míchání doměkka, rozvaření nevadí. V misce vyšleháme žloutky s vanilkovým cukrem a v druhé misce bílky na tuhý sníh.
Uvařenou rýži smícháme se žloutky, poté opatrně vmícháme i ztuhlý sníh z bílků. Mléčnou rýži přendáme do misek nebo na talíře a ještě posypeme moučkovým cukrem a skořicí. Na ozdobu poklademe čerstvými borůvkami či jiným ovocem.
Videorecept: 8zrnná kaše s čokoládou - snídaně, která vás nastartuje
Sladká snídaně nemusí být vůbec nudná! Zapomeňte na kaše plné cukru, zkuste si připravit 8zrnnou kaši podle dnešního videoreceptu. Je opravdu rychlá a splňuje všechny požadavky pro skvělý start dne.
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena