Za mne nejchutnější recept na pomazánku z vajíček. Skvělá na snídani, svačinku i večeři. A na čerstvém chlebu chutná nejlépe.
sůl | |
7 ks | vejce |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
1 svazek | pažitka |
1 lžíce | hořčice plnotučná |
citronová šťáva | |
1 kelímek | bílý jogurt |
worcesterská omáčka |
Vejce si uvaříme natvrdo. Vejce oloupeme, necháme vychladnout a pak oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem nebo margarínem, přidáme asi 1/2 lžičky worcesterské omáčky, lžíci plnotučné hořčice, kelímek bílého jogurtu nebo majonézu a dohladka promícháme. Bílky si nakrájíme nadrobno, stejně tak i cibuli a pažitku. Vše vmícháme do pomazánky.
Vajíčkovou pomazánku osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vajíčkovou pomazánku s jogurtem necháme v lednici vychladit a podáváme s pečivem.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
autor liddduska
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena