Vyzkoušejte recept na pikantní vaječnou omeletu.
1 stroužek | česnek |
4 ks | vejce |
4 ks | brambory |
70 g | klobása |
1 ks | červená cibule |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
pažitka | |
mletý černý pepř | |
mletá chilli paprika |
Brambory oloupeme a v celku povaříme v osolené vroucí vodě asi 6 minut. Poloměkké brambory slijeme a nakrájíme na silnější plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme v misce spolu se solí, pepřem, chilli paprikou a česnekem. Klobásu sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi vhodné do horké trouby opečeme zvolna brambory ze spodní strany dorůžova. Pak pánev odstavíme z tepla a brambory poklademe klobásou a nakrájenou cibulí. Vše přelijeme rozšlehanými ochucenými vejci a v troubě předehřáté ma 180 °C zvolna zapečeme. Vaječnou omeletu s bramborem a klobáskou ozdobíme bylinkami a podáváme se zeleninovým salátem.
Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena