Tvarohovo-jahodový dort

Svěží letní dort bez másla a s tvarohovou náplní.


4.859x
45 min
8×

Postup přípravy

Celá vejce rozšleháme s cukrem a citronovou šťávou. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut na 170 °C.

Na náplň si smícháme tvaroh, jogurt, šťávu z citronu, vanilkový cukr a krupicový cukr. Ušleháme šlehačku. Ztužovač připravíme podle návodu a poté ho spolu se šlehačkou zamícháme o tvarohové směsi. Čtvrtinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do náplně.

Upečený korpus rozřízneme na polovinu. Dolní polovinu vložíme do dortové formy a naplníme 2/3 náplně. Přiklopíme druhým dílem korpusu a na něj navršíme zbytek náplně.

Želatinu si připravíme podle návodu. Celý povrch dortu poklademe jahodami a polijeme želatinou.

Tvarohovo-jahodový dort dáme vychladit nejlépe přes noc. Na závěr můžeme strany dortu dozdobit strouhaným kokosem nebo mandlovými plátky.
user-icon

autor Marsee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-jahodový dort

Zpět na recept