Blíží se Škaredá středa, možná přemýšlíte, co si v tento den na oběd dopřát. Zkuste halušky. Toto je zdravější varianta halušek se zelím, ale pokud chcete, můžete přidat i kousek slaniny. Recept je velmi jednoduchý.
1 ks | cibule |
300 g | kysané zelí |
těsto | |
---|---|
30 g | olej |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
50 g | hladká mouka |
100 g | hrubá mouka |
400 g | měkký tvaroh |
podle potřeby | |
olej |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájenou cibulku necháme dozlatova osmažit na rozpáleném oleji, poté přidáme překrájené kysané zelí a podusíme doměkka.
Připravíme si těsto na halušky. Tvaroh smícháme s moukou, 30 g oleje, vejcem a solí. Těsto zaváříme přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Když halušky po několika minutách vyplavou na povrch, scedíme je.
Tvarohové halušky promícháme s podušeným zelím a podáváme. Kdo chce, přidá ještě kostičky slaniny.
Foto: Shutterstock.com
Velikonoční menu podle našich čtenářů: A co budete vařit Vy?
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena