Jednoduchá, rychlá, ale moc dobrá a nadýchaná bábovka. Až ji vyzkoušíte, hned budete řadit mezi oblíbené recepty.
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
250 g | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
300 g | polohrubá mouka |
1 kostka | měkký tvaroh |
1 kostka | tuk na pečení |
4 ks | vejce L |
náplň | |
---|---|
3 lžíce | rum |
3 lžíce | povidla |
tvrdý perník | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
hrubá mouka na vysypání |
Povidla smícháme s rumem a zahustíme strouhaným perníkem (třeba z vánoční dekorace). Heru necháme povolit, poté ji utřeme s oběma cukry a žloutky do světlé pěny. Přimícháme tvaroh a pak i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dvě třetiny těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Doprostřed těsta naneseme do kruhu povidla a přikryjeme je zbylým těstem.
Tvarohovou bábovku s povidly pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 175 °C. Necháme ve formě 5 minut a pak opatrně vyklopíme.
Hotovou vychladlou bábovku poprášíme směsí vanilkového a moučkového cukru.
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.
Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy
Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.
autor Renata Hřebíčková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena