Vyzkoušejte recept na toasty s pikantní směsí z kuřecích jater a žampionů.
2 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
3-4 lžíce | rajčatový protlak |
5 ks | žampiony |
80 g | anglická slanina |
1 lžička | rýžový ocet |
350 g | kuřecí játra |
6 plátků | bílý toastový chléb |
1 lžíce | chilli pasta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
na ozdobu | |
6 ks | vejce |
1 svazek | jarní cibulka |
Játra očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Slaninu vyškvaříme a na výpeku necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme játra a jakmile změní barvu, vmícháme žampiony. Směs osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme chilli pastu a podle chuti rajčatový protlak, vše krátce podusíme a ochutíme rýžovým octem. Pikantní směs navršíme na opečené toasty, poklademe volským okem a ozdobíme cibulkou. Toasty s drůbežími játry a žampiony podáváme jako teplou chuťovku.
Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda
Mami, já mám hlad! Pokud máte doma jedno a více dětí, tuhle větu poslední dny určitě dobře znáte a dost možná už vám dochází fantazie, jaké svačinky dětem připravit. Máme pro vás 11 skvělých receptů, kterými dětem uděláte radost.
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena