Tažený závin s jahodami a tvarohem

Recept pro milovníky štrúdlů.


4.021x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si těsto a náplň. Těsto připravíme podle receptu: Těsto na tažený závin a náplň podle receptu: Tvarohová náplň do štrúdlu.

Jahody očistíme, rozpůlíme a půlky ještě rozčtvrtíme.

Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny. Polovinu taženého těsta rozválíme a vyválený plát opatrně přeneseme na pomoučněné plátno. Na něm těsto ještě podle potřeby roztáhneme do požadovaného tvaru. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed posypeme strouhankou. Tu poklademe jahodami a poklademe tvarohovou náplní. Podle chuti můžeme jahody lehce ocukrovat. Tažené těsto opatrně svineme pomocí utěrky, přičemž ho dobře, ale jemně utahujeme. S druhou polovinou těsta postupujeme stejně.

Tažený závin s jahodami a tvarohem přeložíme na plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Doporučuji během pečení troubu otevřít a vyvětrat páru. Upečený závin vyjmeme z trouby, pomašlujeme rozpuštěným máslem.

Ještě teplý tažený závin s jahodami a tvarohem můžeme ocukrovat. Osobně jej ale cukruji až při servírování. Zdobíme čerstvou mátou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tažený závin s jahodami a tvarohem

Zpět na recept