Skvělý recept na zdravý a navíc veganský pudink z tapiokových perel a jahod.
150 g | tapiokové perly |
1 hrnek | voda |
800 ml | mandlové mléko |
4 lžíce | agávový sirup |
1 špetka | sůl |
250 g | jahody |
5 lžiček | třtinový cukr |
Tapiokové perly nasypeme do misky, zalijeme hrnkem vody a necháme hodinu nabobtnat. Poté do hrnce nalijeme mandlové mléko, přidáme tapiokové perly, špetku soli, agávový sirup a pozvolna vaříme zhruba 10 minut do zhoustnutí. Když jsou perly úplně průhledné, tak je pudink hotový. Takto připravený pudink přelijeme do skleniček.
Jahody očistíme, rozmačkáme a spolu s třtinovým cukrem vaříme mírným varem zhruba 5 minut. Následně touto jahodouvou směsí přelijeme pudink a dáme nejlépe přes noc vychladnout do lednice.
Tapiokový pudink s jahodami podáváme ozdobený mátou, ideálně jako perfektní snídani.
Jahody v luxusním veganském podání: Jahodový tofu dort krok za krokem
Jahody jsou teď v kurzu a není nic lepšího, než si z nich upéct tento vynikající veganský dort. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena