Recept na výraznou pomazánku ze zelených oliv a čerstvé bazalky. Skvěle chutná s opečeným bílým pečivem.
1-2 stroužky | česnek |
2 lžíce | kapary |
2 hrstě | bazalka |
2.5 dl | olivový olej |
500 g | zelené olivy bez pecek |
2 lžičky | sušené provensálské bylinky |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
chilli paprička | |
mletý pepř | |
příloha | |
bílá bagetka |
Olivy a kapary scedíme z nálevu, česnek oloupeme, lístky bazalky opláchneme. Do mixéru vložíme olivy, česnek, bazalku, kapary, olivový olej, sušené provensálské bylinky, pepř, sůl a vše rozmixujeme nahrubo. Solí šetříme, olivy bývají dost slané. Podle chuti můžeme přidat i kousíčky chilli papričky. Tapenádu ze zelených oliv namažeme na opečenou bílou bagetku a podáváme jako skvělou chuťovku. Pokud přidáme bílé víno k popíjení, nemá tapenáda chybu!
Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem
Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.
Recept na pravou Itálii: Rajčatová a olivová bruschetta
Recept na klasický italský pokrm, který můžeme podávat jako předkrm nebo lehkou večeři. Ukážeme si hned dvě varianty této výborné pochoutky.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena