Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

Příjemná chuť hříbkové omáčky s rajčaty, kterou doplníme vaječnými tagliatelle. Vynikající recept.


4.874x
35 min
6×

Postup přípravy

Dobře očištěné hříbky nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tagliatelle dáme vařit do vroucí osolené vody. Rajčata můžeme použít čerstvá nebo z konzervy. Ta čerstvá oloupeme.

Na olivovém oleji cibuli osmahneme pěkně dozlatova. Cibuli podlijeme vodou z těstovin, osolíme a opepříme. Dusíme přikryté 5 minut. Po 5 minutách přidáme nakrájené hříbky a mírně podlijeme opět vodou z těstovin. Provaříme dalších 5 minut a přidáme rajčata. Ochutíme cukrem, solí a oreganem. Za občasného míchání dusíme hříbkovou omáčku asi 15 minut. Omáčka musí být hustější.

Uvařené tagliatelle slijeme a ihned vložíme do hříbkové omáčky. Krátce společně prorestujeme a promícháme.

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou upravíme na talíř, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tagliatelle s hříbkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská